Vzorec pogodbe o ustanovitvi osebne služnosti hiše

Vzorec pogodbe o ustanovitvi osebne služnosti hiše
Šifra izdelka: Vzorec19
Točke zvestobe: 1
Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 10.00€
Brez DDV: 8.20€
Cena v točkah zvestobe: 1

Možnosti


Možnost izdelave končnega vzorca:Količina:     - ALI -   Na seznam želja
Primerjajte

Vzorec pogodbe o ustanovitvi služnosti hiše

Raba je osebna služnost, ki daje pravico uporabljati tujo stvar v skladu z njenim gospodarskim namenom za potrebe imetnika služnosti tako, da se ohranja njena substanca. Predmet rabe so lahko samo nepotrošne stvari.

Imetnik rabe lahko uporablja stvar v obsegu, ki izhaja iz pravnega naslova, ki je podlaga za ustanovitev.Imetnik izvrševanja rabe ne more prenesti na tretjo osebo. Za osebno služnost rabe se smiselno uporablja jo določila Stvarnopravnega zakonika o užitku.

 

POZOR!

Služnost je potrebno vpisati v zemljiško knjigo. Zemljiškoknjižno dovolilo je že vsebovano v vzorcu pogodbe. Podpisi morajo biti overjeni.

Zadevo morate dokončno rešiti pri notarju (overiti podpise) in ki bo nadalje tudi dal predlog za vpis v zemljiško knjigo (v zvezi s tem bodo nastali določeni stroški). Vzorec pogodbe vsebuje tudi zemljiškoknjižno dovolilo, ki je v osnovi izrecna in nepogojna izjava tistega, čigar pravica se prenaša, spreminja ipd. in prav slednje je bistveno, da je zajeto v pogodbi, saj brez omenjenega dovolila ni mogoče vpisati kakšne lastninske ali stvarne pravice v zemljiško knjigo, kot pa že omenjeno, je pogoj za nastanek predmetne služnosti prav vpis v zemljiško knjigo.

Powered by OpenCart © PravniPortal.si